Product was successfully added to your shopping cart.

Smykkepreje

Pas godt på dine smykker og de vil holde længere. 

Her er nogle gode råd til hvordan man holder sine smykker bedst.

Smykkerne er det sidste man tager på og det første man tager af, for at undgå slidtage såsom parfumer, creamer, hårlak og andre kemiske produkter, som kan være hårde ved dine smykker. 

Undgå at gå i bad, sove eller udøve sportsaktiviteter med smykkerne på. 

Det er en god ide at opbevare sine smykkerne i lufttætte poser eller i den medfølgende emballage, når smykkerne ikke bruges. 

Collier og andre kæder bør lukkes og ligges fladt for at undgå knuder og knæk.

 

Smykker med brillanter eller andre ædelsten bør efterses af en guldsmed ca. en gang om året, alt efter brug af smykket, for at undgå at stenene bliver løse eller tabes grundet slitage på fatningerne.

Diamanter tiltrækker fedtstoffer og en god måde at rense dem på, at ligge dem i sulfovand for at opløse fedtstofferne, og stenene vil få glansen tilbage. (Dette gælder kun diamanter, da andre ædelsten kan have brug for fedtstofferne)

Perler kan ikke tåle kemiske produkter som f.eks. hårlak og parfume, men kan nænsomt tørres af med en fugtig klud efter brug. Perler er et produkt som roligt kan bruges, da de er glade for fedtstofferne på huden. Undgå at udsætte perlerne i for meget sollys eller for store temperaturskift, da det vil kunne ødelægge perlerne. 

Perler og andre ædelsten er skrøbelige og besidder ikke den samme hårdhed, som diamanter. De kan risikere at miste deres glans ved kontakt med kemiske produkter. 

Smykker med ædelsten bør kun renses med en blød tandbørste og lunkent vand, for ikke at gøre skade på stenene.

Koraler er et meget følsomt materiale og bør bæres med omtanke, det er et naturprodukt som ikke må komme i kontakt med kemiskeprodukter eller olier. Ligeledes må de ikke udsættes for hyppig sollys eller varme, da dette vil kunne være med til at den mister sin glans og kan krakelere. 

Rav er også er blødt materiale og tåler ikke stød eller kemiske produkter. Har ravet fået ridser kan det pudses op ved hjælp af en bomuldsklud og lidt tandpasta. (Dette kan også tage småridser på urglas.)

Smykker med emalje, er smykker der kan gå i arv hvis der passes godt på dem. Går emaljen først i stykker kan det laves, men det er en dyr erfærre, da alt emalje skal fjernes helt før der kan ligges nyt i og kan i mange tilfælde kan det bedre betale sig at købe nyt. Emalje smykker tåler ikke slag eller stød. 

Smykker i læder. Læder er et organisk materiale og tåler ikke for meget fugt, da det kan tørre ud. For at holde sine lædersmykker smidige, kan det påføres et let lag læderbalsam, dette gælder både for lædersmykker samt urremme af læder.

Titanium og stål smykker er af hård materiale og behøver ikke pleje på samme måde, som andre smykker. Smykkerne bruges ofte til vielsesringe og ure. Der er nikkel i stål, men det er bundet så hårdt, at det ikke frigives, hvor imod titanium ikke indeholder nikkel og er derfor er et godt alternativ for allergikere.

Smykker i hvidguld er ofte rhodineret, og kan med tiden blive gullige, da det er en afsluttende overfladebehandling af smykket og vil slides af med tiden, alt efter brugen af smykket. De kan til enhver tid rhodineres op igen, således at smykket igen bliver helt sølvhvidt skinnende. Dette kan du få gjort hos en guldsmed.

Oxydering er en overflade behandling af sølv, som gør smykket gråsort. Oxyderingen vil ved brug blive mere blank på udsatte steder, og med tiden blive slidt helt af. Sølv kan oxyderes op igen hos guldsmeden. 

Oxyderede smykker bør ikke udsættes for smykkeplejemidler såsom sølvrens, da det vil ødelægge oxyderingen. En oxyderet overlade bør kun renses med lunkent vand.   

Forgyldning er en overflade behandling, som vil slides af med tiden, guldsmeden kan forgylde smykket op igen. Disse smykker kan godt holde til smykkeplejemidler. 

 

Vi vil altid gerne give et tilbud på, hvad det vil koste at give dine smykker en ny belægning. 

Alle smykkeplejemidler kan købes hos Guldsmed Østergaard.